04 června 2006

Voňavější gulášová polévka?

Z povolebních diskusí, které dnes proběhly na českých televizích se zdá, že politické strany, které se probojovaly do parlamentu již zapomněly na předvolební sliby, a momentálně probíhají jednání pouze o to, kdo kde bude stát u koryt. Průměrný volič desorintován povolebním rozložením sil přestává sledovat to, co mu politické strany naslibovaly a naopak řeší, zda jeho hlas nepřišel vniveč. Je ovšem otázkou, za jakým účelem toto řeší... Jde snad o to, jak bude naplněn program strany, kterou zvolil, nikoli o to, jakou bude mít moc.
Vlajkovou lodí kampaně ODS byla rovná daň. Už dnes jsme se dozvěděli, že rovná daň zřejmě neproběhne, neboť koaliční partneři tento projekt nepodpoří. Dalším bodem smlouvy s voliči bylo rezolutní odmítnutí vlády s komunisty. I toto tvrzení dnes Mirka Topolánek popřel, když řekl, že k jednání o budoucí vládě přizve všech 5 parlamentních stran.
Jiří Paroubek včera definitně vsoupil do finální fáze maniodepresivní psychózy kombinované s těžkou sklerózou a paranoiou. Alespoň jeho drahá choť mu zůstala věrná a stála celý, pro Jiřího Paroubka tak zlomový, večer vedle něj. Ono jí také nic jiného nezbylo, neboť by o ni nikdo jiný nestál.
Vojtěch Filip nás včera všechny velice pobavil svým výrokem o praktikách, jež byly použity k znemožnění lidem volit KSČM, jako slevy či pivo zdarma za odevzdání volebního lístku KSČM. Tento výrok vyšperkoval větou o voličích, kteří se báli volit komunistickou stranu, ze strachu, že někdo zjistí, komu svůj hlas dali. Takováto teorie vskutku vyžaduje notnou dávku špatné paměti a fantazie, která zdánlivě neškodný nesouhlas dokázala přetvořit v mutanta, jenž zabránil demokratickému průběhu voleb.
Martin Bursík se vložil do role politického komentátora. Můžeme tak od něj očekávat každý den alespoň jeden fundovaný komentář politického dění okořeněný nějakou tou zákulisní informací z kuloárů. Třeba se dočkáme i nějakého nového bulvárního titulu, jehož šéfredaktorem bude právě on. Bude samozřejmě tisknut na recyklovaném papíře a cena se bude skládat pouze z ekologické daně.
Předseda křesťanstkých demokratů všechny překvapil svým astenickým vzhledem, který zřejmě pramenil z neúspěchu podpořeného značnou konzumací alkoholu v průběhu předešlé noci, asi na žal...
Z volební kampaně nám tak zůstalo pouze to hmatatelné-kulturní zážitky z koncertů umělců podporujících toho, kdo dá víc, novinovější volební programy, kterými se dobře bude zapalovat v kamnech a krbech (mimochodem-nejlepší program pro tento účel měli lidovci), a nakonec hořko-slaná pachuť na rtech z kulinářských specialit a zlatého moku, které provázely každou z akcí, a byly zcela zdarma pro každého kolemjdoucího bez ohledu na náboženské, politické, sexuální či jiné vyznání. Už jenom proto se těším na nové volby. A možná, že se dočkám brzo-je totiž docela vysoká šance, že volby budou předčasné, a to co nevidět:-)

6 Comments:

At 8:39 odp., Blogger Lukáš said...

Souhlasím, to co se stalo po volbách je docela fraška, myslím, že pokud se podaří prosadit přímou volbu prezidenta, tak nás taková představení mohou čekat čím dál častěji.

 
At 8:13 dop., Anonymous Anonymní said...

Dlouhý Tom, dlouhý... Stručně a výstižně, toť oč tu běží.

 
At 8:14 dop., Anonymous Anonymní said...

Dlouhý Tome, dlouhý... Stručně a výstižně, toť oč tu běží.

 
At 5:21 odp., Anonymous Anonymní said...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»

 
At 4:23 dop., Anonymous Anonymní said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

 
At 6:09 dop., Anonymous Anonymní said...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

 

Okomentovat

<< Home